A pókerhálózat már a kifizetések 95%-át Bitcoinban fizeti ki - havonta körülbelül 160 millió dollárt.

"Állandóan ki kell mennünk és Bitcoin-t kell vásárolnunk" - jelenti a Winning Poker Network.

A Winning Poker Network, egy online hálózat, amely világszerte számos online pókeroldalt támogat, a Bitcoin (BTC) kifizetések iránti kereslet növekedéséről számolt be. 

A Bloomberg november 19-i jelentésében a Winning Poker Network, azaz a WPN mögött álló vezérigazgató azt mondta, hogy a pókerjátékosok akár 95%-a kérte, hogy Bitcoinban fizessenek neki.

Bár a pókerhálózat 2014 óta több kriptovalutát is támogat, a WPN vezérigazgatója, Phil Nagy elmondta, hogy a cégnek minden eddiginél több BTC-t kellett vásárolnia a kereslet miatt, amelyet a közelmúltban, néhány nap alatt 17 000 és 18 000 dollár közötti árfolyam-emelkedés okozott.

"Folyamatosan ki kell mennünk és bitcoint kell vásárolnunk - rengeteget" - mondta Nagy. Becslése szerint a WPN még a legutóbbi árrobbanás előtt is havonta több mint 100 millió dollárt fizetett ki BTC-ben, ami a hálózaton zajló összes tranzakció nagyjából 60%-át teszi ki. Nagy jelentése szerint a kifizetések 95%-ára extrapolálva, és ugyanezt a volument feltételezve ez nagyjából 158 millió dollárnyi bitcoint jelentene havonta.

Nagy szerint az online pókert játszó ügyfelek többsége az Egyesült Államokban lakik, ami megmagyarázhatja, hogy miért preferálják a kriptót mint csereeszköz, tekintve, hogy az online szerencsejáték az 50 államból csak 11-ben legális. A Costa Rica-i székhelyű vezérigazgató elismerte, hogy nem ellenőrzi, hogy a játékosok bevallják-e a nyereményeiket adózási célokra.

"Ez egy megoldás a törvény megkerülésére, nem igazán a Bitcoin elfogadásának módja" - mondta a Reddit-felhasználó u/HighFivePuddy. "Nem éppen nagyszerű PR."

A Bitcoin és az online póker hosszú közös múltra tekint vissza, sok a párhuzam a népszerű kártyajáték és a kriptokereskedés között, egészen a "Tudd, mikor kell HODL-elni" terminológiáig. Korábbi és jelenlegi profi pókerjátékosok erősen részt vesznek a kriptotérben, köztük a Blockfolio társalapítója, Ed Moncada és Doug Polk, aki egy kripto YouTube-csatornát is üzemeltet.

A kripto és a szerencsejáték közötti egyik legnagyobb crossover pillanat tavaly volt, amikor a WPN Guinness-rekordot állított fel az online póker legnagyobb kripto jackpotjával - 1.050.560 dollárral, azaz akkoriban nagyjából 106 BTC-vel.

Még az online szerencsejáték világán belüli ilyen szintű elfogadás mellett is Nagy elmondta, hogy a WPN a játékosoktól kapott bitcoinokat általában egyenesen fiatra váltja át, hogy elkerülje az ingadozást. Ez azonban lehet, hogy már nem sokáig lesz így, ha a bitcoinfizetések iránti kereslet tovább nő. És a világ helyzetét figyelembe véve valóban tovább nőhetnek, mivel az emberek a kovidens válság és a közelgő globális pénzügyi válság után elveszítik bizalmukat a fiat pénzzel szemben. A legtöbb legjobb online kaszinó már most is elfogadja a bitcoint.

A cikk írásakor a Bitcoin árfolyama 17 831 dolláron áll, az elmúlt hét napban több mint 9%-kal emelkedett.

Kapcsolódó források:

https://tecnotimes.com/ny-lehetne-netto-tobb-mint-400m-ha-pols-legalizalt-internetes-kaszino-szerencsejatekok/
https://ipsfam.com/a-gyumolcs-slotok-magyarazat/
https://www.rw-forum.com/topic/394717-jogi-online-szerencsej%C3%A1t%C3%A9k-ontarioban-h%C3%B3napokkal-k%C3%A9s%C5%91bb/
http://msnho.com/blog/5-k%C3%BCl%C3%B6nb%C3%B6z%C5%91-online-rulett-fogad%C3%A1si-strat%C3%A9gia-kipr%C3%B3b%C3%A1l%C3%A1s%C3%A1ra